Tradisjonell levevei

Når folk flest tenker på Lofoten og Stamsund er ‘fisk’ som regel det første som faller en inn, og dette er naturligvis helt korrekt! Stamsund er et av de aller største fiskeværene i hele Lofoten og næringslivet på stedet dreier seg i stor grad om fiske og mottak av fisk.

Tråling og fiskeforedling

Det største trålrederiet i Norge har base i Stamsund og er godt kjent under navnet Nordland Havfiske. På land er den største arbeidsplassen i fiskeværet fiskeforedlingsbedriften J.M Johansen, som igjen er eid av velkjente Aker Seafoods.

Overnatting stamsund

Turisme

Lofoten og turisme går naturligvis hånd i hånd, og også i Stamsund har denne næringsformen fått fotfeste. Her finner du både vandrehjem og rorbuanlegg som gir besøkende muligheten til å overnatte. I Stamsund finner vi også den fantastiske Skjærbrygga som med sine mange tilbud fremstår som et helt naturlig sentrum i tettstedet.

Man får også oppleve mange og gode kultuopplevelser hvor både teater og aktivitetene som omgir dette er sentralt. Teaterlivet står sterkt og faktisk huser stedet Stamsund Internasjonale Teaterfestivalen som med tiden har blitt veldig populær og godt etablert. Hit kommer scenekunstnere fra hele verden for å vise seg frem, og det er ikke fritt for at kulturlivet virkelig blomstrer når dette står på.

Lofoten Vandrerhjem

Er du ute etter å besøke og oppleve Lofoten er Stamsund et glimrende utgangspunkt, og legger du veien innom Lofoten Vandrerhjem skaffer du deg også rimelig overnatting. Her kan du sikre deg overnatting fra 160 kroner pr. person og du har dermed en budsjettvennlig overnattingsmulighet. Finansiering av turen kan du fikse ved å legge veien innom disse nettsidene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>